joi

1 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2013

Foto: Adevarul.ro

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestați în Statele Unite, sub acuzația că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din estul statului Oregon, a relatat joi presa locală americană, citată de Agerpres. Regele Mihai și-a exprimat ”profunda tristețe” pentru aceste evenimente.

Potrivit publicațiilor Oregonlive.com şi Kval.com, poliţiştii federali i-au arestat joi pe John Wesley Walker, fost adjunct de şerif în ţinutul Coos, pe Irina Walker şi alte 16 persoane în Oregon şi Washington.

John Wesley Walker şi Irina Walker (foto) sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale.


Principesa Irina şi soţul său mai sunt inculpaţi, alături de alte 12 persoane, pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013.

„Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state”, a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon.

„Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale”, a adăugat procurorul.

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.


În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Irrigon, în ţinutul Morrow, statul Oregon.

Regele Mihai și-a exprimat vineri speranța că justiția americană va soluționa rapid acest caz, cu respectarea prezumției de nevinovăție.

”Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz. Majestatea Sa speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment”, se arată într-un comunicat transmis de Casa Regală.

În vârstă de 60 de ani, principesa Irina este a treia fiică a regelui Mihai I.

Născută la Laussane, în Elveția, ea s-a stabilit în SUA, unde a fost căsătorită cu Torsten Kruger, provenind dintr-o familie cunoscută de antreprenori americani de origine germană și suedeză.

Cei doi au divorțat în 2003, iar în 2007 principesa Irina s-a căsătorit cu actualul ei soț, John Wesley Walker.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: