luni

20 mai, 2024

9 august, 2022

Un cumpărător din Liban a respins primul transport de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, potrivit ambasadei Ucrainei în Liban.

„Conform informațiilor expeditorului, cumpărătorul final din Liban a refuzat să accepte încărcătura din cauza întârzierii termenelor de livrare (mai mult de 5 luni)”, a scris ambasada pe Twitter.

Potrivit Politico, „expeditorul caută acum un alt destinatar, fie în Liban, fie din altă țară.”


Nava de marfă Razoni, sub pavilion Sierra Leone, a fost prima care a pornit la începutul acestei luni în cadrul unui acord mediat de ONU și Turcia. Acordul protejează de atacuri navele care transportă cereale prin Marea Neagră către și dinspre porturile Ucrainei din regiunea Odesa.

Prețurile la alimente la nivel mondial au crescut de la invazia Rusiei, dar au scăzut ușor de când acordul a fost anunțat luna trecută.

Nava Razoni a încărcat aproximativ 26.000 de tone de porumb din Ucraina și se află în prezent în Marea Mediterană, lângă coasta Turciei, potrivit datelor de transport maritim.

Până acum, 10 nave au plecat din cele trei porturi ale Ucrainei la Marea Neagră în temeiul acordului semnat la Istanbul.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: