vineri

24 mai, 2024

30 iulie, 2022

Compania de asigurări Lloyd’s din Londra va oferi un pachet special pentru a asigura transporturile de cerealele ucrainene expediate prin coridoarele proaspăt convenite la Marea Neagră. Este o mișcare, scrie Politico, care va construi încrederea în jurul acordului mediat de ONU.

Reticența companiilor de asigurări a constituit una dintre principalele îngrijorări după ce ONU, Turcia, Rusia și Ucraina au semnat săptămâna trecută un acord de redeschidere a trei porturi ucrainene la Marea Neagră.

În cadrul „Facilității de marfă și război”, asigurătorul va oferi acoperire pentru daune de până la 50 de milioane de dolari pentru cerealele transportate de fiecare navă. Orice daune aduse navelor în sine, provocate, de exemplu, de lovituri ale rachetelor rusești sau de mine, vor fi acoperite printr-o poliță de asigurare separată, care este în curs de elaborare.


„Facilitatea va permite navelor care transportă cereale și alte produse alimentare desemnate din porturile ucrainene să aibă o acoperire fiabilă și ușor disponibilă pentru călătoriile lor de export”, au declarat Ascot și Marsh, brokeri, într-un comunicat de presă.

Un purtător de cuvânt al Ascot a refuzat să comenteze dacă prețul asigurării este cu mult mai mare din cauza riscurilor de a naviga în Marea Neagră în timpul războiului.

Ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a declarat săptămâna aceasta că este în discuții cu guvernul britanic pentru acordarea unor garanții de asigurare, dar purtătorul de cuvânt al Ascot a spus că Regatul Unit nu finanțează operațiunea.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat vineri că așteaptă un semn din partea ONU și a Turciei șpentru a începe exportul de cereale.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: