duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2020

Aeronava de linie ucraineană care s-a prăbușit miercuri la scurt timp după decolare de pe aeroportul din Teheran, toate cele 176 de persoane aflate la bord pierzându-și viața, a luat foc înainte de contactul cu solul, potrivit unui prim raport al anchetatorilor iranieni, citat de Reuters.

Raportul, realizat de aviația civilă iraniană, a citat martorii aflați la sol și dintr-o aeronavă care zbura la mare altitudine, spunând că avionul era în flăcări în timp ce se afla în aer.

Avionul Boeing, construit în urmă cu trei ani, a avut ultima revizie pe 6 ianuarie.


Imediat după decolare, se arată în raport, aeronava a întâmpinat o problemă tehnică și a încercat să se întoarcă către aeroport înainte de a se prăbuși. Problema tehnică nu a fost însă specificată în raport. Cu toate acestea, o sursă canadiană de securitate a declarat pentru Reuters că există dovezi că unul dintre motoarele avionului era supraîncălzit.

„Avionul a dispărut de pe radare la momentul când a atins o altitudine de 2.400 de metri. Pilotul nu a transmis niciun mesaj radio privind circumstanţe neobişnuite”, a precizat CAO în primul său raport al anchetei preliminare, publicat în noaptea de miercuri spre joi pe pagina sa de internet, potrivit Agerpres.

Accidentul s-a produs la câteva ore după ce Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak, generând speculații că avionul a fost lovit de o rachetă. Cinci surse de securitate – trei americane, una europeană și alta canadiană-  au declarat sub proptecția anonimatului că evaluarea inițială a agențiilor de informații occidentale a fost că avionul a suferit o defecțiune tehnică și nu a fost doborât de o rachetă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că guvernul ia în considerare mai multe cauze posibile ale accidentului aviatic din Iran, în care au murit 176 de cetățeni din 7 țări. Printre victime au fost 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, trei germani și trei britanici.


Într-o declarație televizată, Zelenski le-a cerut oamenilor să se abțină de la manipulare, speculații, teorii ale conspirației și evaluări pripite cu privire la accidentul din Iran. El a decretat, de asemenea, pe 9 ianuarie o zi de doliu național.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: