duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 aprilie, 2022

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este primul lider european care merge în vizită la Moscova de la debutul războiului pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina. Karl Nehammer se întâlnește luni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Înainte de vizita la Moscova, Karl Nehammer a fost sâmbătă la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

Austria este una dintre cele 6 state UE care nu sunt și membre NATO, având oficial o politică de nealiniere la blocuri militare – o chestiune pe care cancelarul austriac a amintit-o în anunțul de pe Twitter care confirmă vizita la Moscova.


Potrivit Politico, cancelarul Nehammer a afirmat că Austria “are o poziție clară în ceea ce privește războiul declanșat de Rusia, care trebuie să înceteze”. Cancelarul a mai făcut apel la ”deschiderea coridoarelor umanitare, încetarea focului și investigarea atentă a crimelor de război”.

Oficialul austriac a mai menționat că i-a informat în avans de planurile sale pe președinții Charles Michel și Ursula von der Leyen precum și pe liderii Germaniei, Turciei și Ucrainei.

Ulterior, cancelarul le-a declarat jurnaliştilor că are intenţia de a face totul pentru a fi luate măsuri în favoarea păcii, deși a recunoscut că şansele de reuşită sunt mici. Deplasarea la Moscova este „o misiune cu risc”, dar a apărut „o fereastră de dialog”, a spus el, adăugând că „diplomaţia personală” este de actualitate.

Cancelarul austriac a vizitat Bucha, „un loc al crimelor de război”

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care cancelarul Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, când s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski. El a fost și la Bucha, unde a văzut orașul și a aprins o lumânare la biserica din apropiere.


Cancelarul Karl Nehammer a numit Bucha „un loc al crimelor de război”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Trebuie să facem cunoscute aceste crime de război la ONU, iar justiția internațională trebuie să înceapă să investigheze și să combată aceste crime”, a spus cancelarul austriac.

Austria susține sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, iar blocul european este gata să pună în aplicare și mai multe sancțiuni, a declarat Nehammer la conferința de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, susținută la Kiev.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: