luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2022

Premierul Marii Britanii Boris Johnson s-a văzut sâmbătă la Kiev cu președintele Ucrainei Volodomir Zelenski, potrivit BBC.

Ambasada Ucrainei la Londra a postat pe Twitter o poză cu cei doi lideri. Întâlnirea faţă în faţă vine a doua zi după ce domnul a anunțat arme în valoare de 100 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, după „bombardamentul inadmisibil” asupra refugiaților într-o gară.

„Premierul a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski în persoană, în cadrul unei demonstrații de solidaritate cu poporul ucrainean. Cei doi vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar premierul va stabili un nou pachet de ajutor financiar și militar”, a declarat, un purtător de cuvânt al guvernului Marii Britanii.


Şi cancelarul austriac Karl Nehammer a efectuat la sfârşitul acestei săptămâni o vizită oficială la Kiev, în semn de solidaritatea cu statul atacat de Rusia la sfârşitul lunii februarie.

Vineri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, s-au văzut la rândul lor cu preşedintele ucrainean Vlodomir Zelenski. Din delegaţia oficială a făcut parte şi premierul slovac Eduard Heger.

Săptămâna trecută, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a mers și ea în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, exprimând disponibilitatea Uniunii Europene de a contribui la reconstrucția țării după invazia rusă.

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei s-au întâlnit cu președintele Ucrainei la jumătatea lunii trecute, într-o perioadă în care Kievul era sub asediu.


Și miniștrii de externe din țările nordice şi-au anunţat intenţia de a călători la Kiev, a anunţat Anniken Huitfeldt, șefa diplomației norvegiene.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: