luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2019

Nouă polițiști, aflați printre primii reprezentanți ai autorităților care au intrat luni în blocul din Timișoara, după anunțarea celor trei decese și declanșarea situației de urgență, se află sub tratament, scrie Opinia Timișoarei.

Ei au acuzat stări de rău și dureri de cap, iar primele analize au confirmat prezența unei toxine care le-ar fi afectat ficatul.


Cei nouă polițiști au primit tratament și au fost lăsăți să plece acasă.

Deocamdată nu este clar dacă polițiștii au fost afectați de substanțele prezente în blocul respectiv, acest lucru urmând a fi stabilit în baza rezultatelor finale ale analizelor.

O tănără de 29 de ani și copilul acesteia, de trei, precum și un nou-născut de 10 zile, locatari ai blocului de pe Strada Mioriței nr. 8, din Timișoara, au murit după ce o firmă a deratizat imobilul. Alte 43 de persoane, locatari în acest bloca și într-unul din vecinătate, se află internați.

Substanța folosită este Delicia Gastoxin, în formă de tablete rotunde, pe baza de fosfură de aluminiu. E un insectivid fumigant, destinat combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate și a rozătoarelor mari din culturile de câmp. Se folosește doar în silozuri și alte spații închise și goale.


În prezenţa umezelii din atmosferă sau în prezenţa umezelii produselor depozitate, elimină lent un gaz foarte toxic cu acţiune letală asupra tuturor formelor de viaţă umană. Blochează căile respiratorii.

Ioan Sorin Buţă, patronul firmei care a făcut deratizarea, a fost arestat preventiv, miercur. El este acuzat de ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ambele în concurs real.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: