miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2021

Bursa de Valori București a lansat azi, 19 octombrie, obligațiuni verzi emise  de Banca Comercială Română (BCR). Valoarea acestora este de 500 milioane de lei.

„Ne-am asumat o abordare integrată de business responsabil în toate soluţiile pe care le propunem clienţilor, dar şi printr-un dialog constant cu România SA şi România SRL. Considerăm că de aici pleacă transformarea sustenabilă a economiei şi venim în sprijinul mediului de afaceri cu toate informaţiile necesare dezvoltării durabile, dar şi cu cele mai potrivite structuri şi surse de finanţare.

Valoarea emisiunii de obligaţiuni BCR demonstrează, încă o dată, capacitatea pieţei de capital şi a investitorilor activi pe această piaţă de a susţine iniţiativele durabile”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.


Obligaţiunile au simbolul bursier BCR28A şi se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a Bursei. Listarea primelor obligaţiuni verzi BCR vine la mai puţin de jumătate de an de la listarea precedentelor obligaţiuni, din 31 mai, în valoare de 1 miliard de lei, cea mai mare de la BVB.

BCR va avea astfel disponibile la tranzacţionare, începând cu 19 octombrie, trei emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,1 miliarde de lei.

„Ne bucurăm că piaţa de capital românească susţine implementarea de proiecte vizionare şi, cel mai important, sustenabile din perspectiva ESG. Sectorul bancar este unul care promovează şi sprijină la rândul său economia românească, iar faptul că BCR a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni verzi este un semnal puternic pentru întreaga comunitate financiară.

Astfel, instrumentele de finanţare verzi devin tot mai relevante atât pentru emitenţi, cât şi pentru investitori, iar piaţa de capital din România se aliniază la tendinţele europene.


În urma acestei noi emisiuni, BCR va avea de mâine la tranzacţionare obligaţiuni în valoare de 2,1 miliarde de lei, o valoare care arată potenţialul Bursei de Valori Bucureşti de a susţine necesarul de finanţare din economia locală”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursei de Valori Bucureşti

Obligaţiunile senior preferenţiale BCR au o maturitate de 7 ani, dobândă anuală de 5% şi o valoare nominală 500.000 de lei. Obligaţiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch. Printre investitori se numără fondurile de pensii, firme de administrare de active, companiile de asigurări şi instituţii de credit, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi International Finance Corporation (IFC).

Emisiunea de obligaţiuni BCR28A se înscrie în demersurile BCR de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile faţă de mediu şi de a reduce inegalităţile sociale.

BCR este la a patra emisiune de obligaţiuni listată la BVB, prima ajungând deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacţionează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. Cea de-a treia emisiune de obligaţiuni, în valoare de 1 miliard de lei, se tranzacţionează de la sfârşitul lunii mai a.c. sub simbolul bursier BCR28.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: