vineri

31 mai, 2024

6 noiembrie, 2019

Guvernul Orban s-a reunit miercuri în prima sa ședință oficială, la care participă și președintele Iohannis. Primele decizii anunțate de premierul Ludovic Orban au fost cele legate de numirea secretarului general al Guvernului, poziție atribuită trezorierului PNL Antonel Tănase, și a șefului Cancelariei, poziție atribuită purtătorului de cuvânt al PNL Ionel Dancă.

Șeful statului a precizat în discursul său că miercuri va fi clarificată în sfârșit ”o problemă care trenează-  comisarul european din partea României”.

În primul discurs în calitate de șef al Executivului, Ludovic Orban a avertizat:


”Aseară, m-am întors la ora 9.30 în Guvern și n-am găsit pe nimeni. Lumea să înțeleagă că trebuie schimbat modul de lucru, oamenii să înțeleagă că fiecare angajat are obligația de a rezolva toate problemele. Vom păstra doar oamenii competenți, care într-adevăr vor să participe alătri de noi la aplicarea programului de guvernare, cine e leneș trebuie să plece”.

Ludovic Orban a mai cerut oprirea tuturor concursurilor de angajare ”pornite pe ultima sută de metri” și verificarea condițiilor în care s-au făcut ultimele numiri în funcții consulare și a anunțat convocarea, miercuri după-amiază, a entităților responsabile cu organizarea alegerilor și joi a comandamentului de iarnă, pentru a afla situația la zi în aceste două domenii.

Președintele Iohannis a atenționat noul guvern că are ”enorm de mult de lucru”. ”Am aflat de la unii miniștri că situația găsită în ministere este foarte proastă. Știm că pesediștii au golit finanțele publice și acum trevuie să vedem cum acoperim plățile scadente. Știu că va fi foarte complicat de închis bugetul în acest an și de realizat bugetul pe anul viitor”, a afirmat șeful statului.

Guvernul Orban are pe ordinea de zi oficială două proiecte de OUG:

  • Unul privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative ( restructurarea guvernului) și
  • O primă lectură asupra unui proiect pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024

După ședința de guvern, Ludovic Orban merge la Ministerul de Finanțe, la ceremonia de preluare a mandatului de către Florin Cîțu.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: