vineri

19 iulie, 2024

30 martie, 2012

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va candida din partea USL pentru un nou mandat, a anunţat Uniunea Social Liberală, vineri. În aceeaşi zi, PDL a anunţat că la alegerile din Bucureşti va merge în alianţă cu UNPR, PNCD şi Partidul Ecologist Român.

Anunţul privind revenirea lui Piedone la USL a fost făcut vineri de preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu edilul sectorului 4.

Piedone a obţinut în anul 2008 mandatul de primar al Sectorului 4, candidând din partea Partidului Conservator însă anul trecut a anunţat că va candida din partea UNPR, fără însă a demisiona din PC, întrucât şi-ar fi pierdut mandatul de primar.


Acum, însă, Piedone va candida la alegerile din 10 iunie din partea PC, care face parte din Uniunea Social Liberală.

Decizia este însă o puternică lovitură pentru PDL: Elena Udrea, liderul organizaţiei de Bucureşti a partidului,  îl anunţase pe Cristian Popescu – Piedone, încă din decembrie 2011, ca şef al campaniei electorale pentru Capitală. Cu doar două luni înainte de alegeri, PDL pierde, astfel, una din piesele pe care-şi construise strategia electorală.

”Eu nu-mi trădez niciodată cetăţenii Sectorului 4 şi voi rămâne loial acestora”, şi-a motivat Piedone schimbarea anunţată vineri.

Aceeaşi explicaţie a folosit Cristian Popescu Piedone şi, anul trecut, când a anunţat că urma să candideze din partea UNPR.


Aceasta este a treia plecare importantă din zona actualei Puteri, după ce din PDL au plecat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

În schimb, tot vineri PDL a anunţat o alianţă la nivelul Capitalei UNPR, PNŢCD şi PER – ”Mişcarea pentru Noul Bucureşti”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: