joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2023

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost chemat de Direcția Națională Anticorupție la audieri, după ce procurorii au făcut percheziții la sediul primăriei. Vergil Chițac (membru PNL) este urmărit penal pentru abuz în serviciu după ce instituția pe care o conduce ar fi făcut plăți ilegale din bugetul primăriei, anunță Agerpres.

La ieșire din sediul DNA, Vergil Chiţac a declarat că plățile ilegale nu au legătură cu primăria.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanţa (complicitate la abuz în serviciu) şi Andrei Talpeş, preşedinte al Clubului Sportiv Municipal Constanţa (complicitate la abuz în serviciu şi şantaj).


„În cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanţa de o asociere formată din cinci entităţi (din care făceau parte şi Primăria Municipiului Constanţa, Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanţa, Federaţia Română de Yachting (FRY) şi o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chiţac Vergil, în calitatea menţionată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane şi cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi aprobat finanţarea în totalitate a întregului eveniment”, se arată într-un comunicat transmis joi de DNA.

Finanţarea competiţiei sportive s-ar fi realizat fără a exista un contract de finanţare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecţie publică şi fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

Etichete: ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: