marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2022

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, miercuri, creșterea prețului la gigacalorie de la 143 lei la 330 pentru populație, începând cu 1 aprilie 2022.

Proiectul a fost adoptat cu 33 de voturi „pentru”, 19 „împotrivă” și o abținere.

Prețul de producere a gigacaloriei a fost majorat de ANRE la finalul lunii octombrie, iar cel de transport și distribuție pe 18 ianuarie, majorarea fiind de 86% față de sezonul trecut de încălzire. Prețul gigacaloriei a urcat astfel la 860 lei, dar bucureștenii au plătit 143 lei, diferența fiind suportată de Primărie.


Grupul consilierilor PSD a solicitat primarului general, Nicușor Dan, retragerea de pe ordinea de zi suplimentară a proiectului privind creșterea prețului gigacaloriei, în vreme ce USR a anunțat că îl votează.

“În primul rând, considerăm că bucureștenii astăzi nu sunt pregătiți să facă față sumei cu care vine inițiatorul acestui proiect, Nicușor Dan”, a declarat consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, grupul consilierilor municipali ai PSD crede că există alte soluții ce pot fi luate în discuție, astfel încât prețul gigacaloriei să nu se majoreze.

De cealaltă parte, consilierii USR au votat în favoarea majorării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Grupul de consilieri generali ai USR va vota pentru acest proiect (…) Este în mod clar și evident o creștere a utilităților, a ceea ce înseamnă în mod special prețul de gaze, care ne afectează pe toți, atât în privat, cât și la stat, însă ceea ce este normal este ca și Primăria să contribuie, de aceea și subvenția va fi crescută”, a anunțat consilierul municipal al USR Cosmin Victor Smighelschi.

El a subliniat că această decizie a venit cu “un pachet de reforme agreat împreună cu partenerii din coaliție și cu primarul general” și a semnalat că printre acestea se numără modificarea strategiei de termie, în vederea diversificării surselor de producție.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: