vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2022

Prima femeie nominalizată pentru funcția de ambasador al SUA în România va fi Kathleen Ann Kavalec, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Kathleen Kavalec are o experiență de peste 30 de ani în diplomație, a mai lucrat ca funcționar la Ambasada SUA din România și vorbește cinci limbi străine, printre care și româna.

În prezent, Kathleen Ann Kavalec este șefa Misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina, din 2019, iar anterior a fost secretar adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat american, începând din 2015.

A fost și directoarea Oficiului pentru relația cu Rusia (2014-2015) și adjunct al Misiunii SUA pe lângă UNESCO de la Paris (2010-2013).


A condus programe majore de asistență ale SUA din poziția de coordonator adjunct pentru asistență la Biroul European (2009-2010) și de director pentru prevenirea conflictelor la Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucție și Stabilizare (2008-2009), Statelor Unite.

A mai lucrat în România

Născută în California, Kathleen Ann Kavalec este licențiată în științe politice la Universitatea California și are un master în diplomație la Universitatea Georgetown din Washington.

Kathleen Ann Kavalec a mai lucrat în România, ca funcționar pentru afaceri culturale la Ambasada SUA de la București. În afară de limba română, vorbește și spaniolă, portugheză, spaniolă și rusă.

A fost, de asemenea, consilier politic la Ambasada SUA la Kiev și funcționar politic la Ambasada SUA de la Moscova.


La Washington, a lucrat ca funcționar la Oficiul pentru Afaceri Legislative și director în cadrul Oficiului Coordonator pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Kathleen Ann Kavalec a primit numeroase distincții din partea Departamentului de Stat.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: