vineri

28 ianuarie, 2022

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3,9% în martie 2017 faţă de martie 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2017

Preţurile producţiei industriale (agregate pentru piaţa internă şi piaţa externă) au crescut, în martie, cu 0,3% faţă de luna februarie 2017, şi cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cea mai mare creştere faţă de martie 2016 a fost înregistrată în industria energetică (5,9%), urmată de industria bunurilor intermediare (4,7%), de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (3%), de cea a bunurilor de uz curent (2,8%) şi de sectorul bunurilor de capital (2,1%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Faţă de luna februarie 2017, cea mai mare creştere a fost înregistrată de industria bunurilor intermediare, cu 1%, în timp ce industria energetică a raportat o scădere a preţurilor cu 1,2%. Creşteri uşoare au mai fost înregistrate în industria bunurilor de capital, cu 0,9%, în cea a bunurilor de uz curent, cu 0,4% precum şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,1%.

Pe piaţa internă, comparativ cu luna februarie, preţurile au crescut cu 0,1% şi pe cea externă cu 0,6%, în timp ce, raportat la aceeaşi lună a anului trecut, acestea au urcat pe piaţa internă cu 3,1% şi pe cea externă cu 5,5%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr