Bogdan Chirițoiu: Prețurile la electricitate vor rămâne mari în România
miercuri

27 octombrie, 2021

Prețurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puțin 4-5 ani – președintele Consiliului Concurenței

23 septembrie, 2021

bogdan chiritoiu presedinte consiliul concurenteiPrețurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puțin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza cărbune pentru producerea de energie, a afirmat, joi, Bogdan Chiriţoiu (foto), preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Este politica UE de a face energia poluatoare să fie scumpă, neatractivă economic. Deci, cât timp România şi alte ţări din UE vom avea nevoie de energia asta scumpă, din cărbune, preţurile vor rămâne mari.

Şi cel puţin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în aceşti 4-5 ani o să vedem preţuri mari la electricitate”, a spus Chiriţoiu, în cadrul unei dezbateri pe teme energetice, organizată de Expert Forum, potrivit Agerpres.


El a explicat că preţul pieţei este dat de energia cea mai scumpă, în acest caz cărbunele.

Aceasta înseamnă că măsurile de sprijin acordare de autorităţi pentru consumatorii casnici, vulnerabili şi industriali vor rămâne în vigoare, a arătat preşedintele autorităţii de concurenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„La gaze, însă, aşteptările şi speranţele mele sunt că preţul la gaze va scădea. Rusia este marea sursă de gaze a Europei şi, din varii motive, se speculează că Rusia a redus livrările de gaze în momentul de faţă şi din acest motiv vedem această creştere. După ce livrările Rusiei vor creşte, probabil că preţul va scădea nu spre nivelul din pandemie, dar spre nivelurile dinainte de pandemie, gen 2019”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Bogdan Chirițoiu este un susținător al neintervenționismului, el afirmând recent că măsuri cum este cea a plafonării preţurilor la energie ar însemna un pas înapoi în dezvoltarea pieţei.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr