miercuri

21 februarie, 2024

16 august, 2022

Prețul petrolului a scăzut marți, în urma datelor economice slabe anunțate de cel mai mare importator de țiței din lume – China -, care au reînnoit temerile privind o eventuală recesiune globală, scrie Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent (Marea Nordului) au scăzut cu 1,21 dolari, sau 1,3%, la 93,89 dolari pe baril în jurul orei 9:35 dimineața. Contractele futures aferente țițeiului WTI (West Texas Intermediate) au scăzut cu 84 de cenți, sau 0,9%, până la 88,57 dolari pe baril. Valorile de referință au scăzut cu aproximativ 3% în sesiunile anterioare.

Banca Centrală a Chinei a redus dobânzile pentru a stimula economia, care a încetinit neașteptat în iulie, pe fondul restricțiilor impuse de autoritățile de la Beijing și al crizei din sectorul imobiliar.


„În general, prețurile materiilor prime sunt sub presiune, după ce datele economice din China din iulie sunt mult mai slabe decât se estima anterior, ceea ce a reînnoit temerile privind evoluția cererii”, a apreciat Yeap Jun Rong, analist la IG Group.

Investitorii sunt , de asemenea, cu ochii pe discuțiile privind relansarea acordului nuclear din 2015 cu Iranul. Mai mult petrol ar putea intra pe piață dacă Iranul și Statele Unite acceptă o ofertă din partea Uniunii Europene, care ar elimina sancțiunile asupra exporturilor de petrol iraniene.

Iranul a răspuns luni la proiectul „final” al Uniunii Europene pentru a salva acordul nuclear din 2015, a declarat un oficial UE, dar nu a oferit detalii despre detaliile răspunsului. Ministrul iranian de externe a cerut Statelor Unite să dea dovadă de flexibilitate pentru a rezolva trei probleme rămase.

În Statele Unite, producția totală în principalele bazine de șisturi bituminoase ar urma să crească în septembrie la 9,049 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din martie 2020, conform unui raport al Agenției pentru Energie din SUA.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: