sâmbătă

1 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 mai, 2012

Prețul energiei electrice va fi cel stabilit deja cu Fondul Monetar Internațional, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

El s-a declarat foarte deranjat de declarația vicepreșdintelui Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE) Petru Lificiu, potrivit căruia curentul se scumpește anul acesta cu 5%.

”Am auzit declaraţia şefului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul acesta poţi să le răspunzi oamenilor, că mai stingi un bec. În mod sigur, orice creştere a prețului energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mari şi mai mult la cei cu venituri mici. Dar nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce era deja convenit cu FMI înainte ca noi să venim la guvernare şi în cursul acestui an nu vor mai fi modificări. Mă refer că nu se schimbă nimic în rău, nu facem noi nimic mai mult decât s-a convenit deja cu FMI”, a afirmat liderul PSD, la inaugurarea sediului de campanie al USL Bucureşti.


În privința prețului carburanților, Guvernul va continua dialogul cu principalele companii în domeniu.

”Am iniţiat un dialog şi-l vom duce mai departe cu cele patru companii. Sigur că putem să luăm şi nişte măsuri fiscale, dar există şi din partea lor posibilitatea de a limita orice fel de creştere, după cum săptămâna trecută a fost şi o uşoară scădere. Este această fluctuaţie care a fost influenţată şi de rata de schimb, dar din fericire nu au mai fost evoluţii negative în ceea ce priveşte cursul euro-leu şi în mod sigur o să verificăm să nu apară şi alte fluctuaţii în ceea ce priveşte preţul carburanţilor. Intervenţiile statului sunt destul de limitate, dar, din punctul nostru de vedere, trebuie păstrat un dialog cu cele patru companii, pentru că, dacă stai cu mâinile încrucişate, nu faci nimic”, a mai spus Ponta.

Vicepreşedintele ANRE Petru Lificiu a declarat că instituția analizează os scumpire a curentului cu 5% de la sfârşitul lunii.

”O creştere cu 5% a preţului energiei la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu”, a spus Lificiu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: