luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2013

Președintele Traian Băsescu a criticat luni o ”inconsecvență” a premierului Victor Ponta în legătură cu susținerea proiectului minier de la Roșia Montană, șeful statului acuzându-l pe prim-ministru că ar fi luat bani de la investitorii din proiect.

„Vă aduceți aminte ce țipa Victor Ponta: <<Câți bani a luat Băsescu din aurul de la Roșia Montană?>>. Și nu semnase încă nimeni, doar îmi exprimasem un punct de vedere. Acum vin și îl întreb eu: Ponta, câți bani ai luat ca să semnezi Roșia Montană? Nu poți să fii inconsecvent în marile probleme ale țării”, a spus președintele Băsescu, la Adevărul Live.

În context, șeful statului s-a declarat în continuare un susținător al proiectului minier, însă a invocat si posibilitatea organizării unui referendum privind redeschiderea minei de la Roșia Montană, odată cu europarlamentarele, în mai 2014.


„Nu am nicio problemă să declanșez un referendum în acest sens. Dacă guvernul nu găsește resurse să discute cu societatea civilă, îl vom face odată cu europarlamentarele”, a declarat Băsescu.

De asemenea, el a acuzat Guvernul că, prin inițierea unui proiect de lege ar pasa responsabilitatea pentru proiect către Parlament.

„Sunt în continuare un partizan al relansării mineritului, dar în același timp, spun că nu poți să faci ceva împotriva societății. Calea nu este să păcălești lumea. La Roșia Montană nu este nevoie de lege, e nevoie doar de o hotărâre de guvern. Guvernul a greșit trimițând legea la Parlament. Trebuia să anunțe că dezbatem problema Roșia Montană și am fi deschis un dialog. Dar lașitatea este tipică pentru acest Guvern”, a spus Traian Băsescu.

„Ce vor spune partenerii noștri externi, investitorii străini, când vor vedea că Ponta, în calitate de premier, semnează începerea exploatării, demarează acest proiect, dar, ca deputat, votează împotrivă?! Asta e dovadă de lașitate. E lipsă de responsabilitate”, a completat el.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: