marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2012

Guvernul a refuzat să includă problema insolvenței companiei Hidroelectrica pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a afirmat Administrația Prezidențială pentru Ziarul Financiar.

Președinția susține că nu are informații privind insolvența Hidroelectricii din cauza faptului că Guvernul a refuzat să pună subiectul pe ordinea de zi a ședinței CSAT.

”Din cauză că Guvernul României nu a dorit să pună pe agenda CSAT subiectul insolvenţei societăţii Hidroelectrica, Administraţia Prezidenţială nu are informaţiile oficiale legate de această operaţiune şi, prin urmare, se află în imposibilitatea de a se pronunţa pe acest subiect. Guvernul României şi-a asumat decizia privind intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica fără a pune acest subiect în dezbaterea CSAT, asumându-şi, astfel, decizia şi consecinţele ei”.


Pe de altă parte, Ministerul Economiei și sindicatul Hidrosind din Hidroelectrica au încheiat un acord care prevede că reorganizarea companiei energetice se va face fără vânzare de active, cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă şi menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor.

„Părţile semnatare se angajează că reorganizarea Hidroelectrica se va face din punct de vedere al mecanismelor economice, fără vânzarea de active, cu menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor societăţii şi cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, într-un climat normal de muncă în scopul redresării economice a societăţii”, potrivit unui acordului citat de Mediafax.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: