marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2022

Președintele american Joe Biden ar putea invoca o lege a apărării din perioada Războiului Rece, chiar săptămâna aceasta, pentru a încuraja extracția și procesarea de materii prime critice necesare fabricării bateriilor pentru vehicule electrice, potrivit două surse familiare citate de Reuters.

Un astfel de ordin în temeiul Legii privind producția de apărare (Defense Production Act – DPA) este de așteptat să ajute companiile să acceseze finanțare guvernamentală pentru studii de fezabilitate pentru noi proiecte care extrag litiu, nichel și alte metale critice sau pentru a crește productivitatea instalațiilor existente.

Fondurile nu ar fi folosite pentru a săpa noi mine sau pentru a cumpăra materii prime critice pentru întregirea stocurilor guvernamentale. Totodată, invocarea DPA nu ar permite industriei miniere să ocolească standardele de reglementare sau de autorizare, au precizat sursele. Jurnaliștii străini punctează totodată că este incertă deocamdată valoarea exactă a finanțării alocate.


Programul economic al președintelui Biden a prioritizat lupta împotriva schimbărilor climatice și stimularea producției interne de vehicule verzi. Oficialii administrației au spus că securitatea națională a fost afectată de dependența de combustibilii fosili din alte țări, inclusiv Rusia, care este, de asemenea, un mare producător de nichel.

Luna trecută, președintele Biden și-a exprimat sprijinul pentru noile mine din SUA, dar a spus că acestea trebuie să fie în beneficiul comunităților din apropiere și să nu dăuneze mediului. Președintele a mai spus că Pentagonul își va spori rezervele de anumite metale pentru vehicule electrice, un plan care ar putea necesita aprovizionarea din alte țări, din cauza producției scăzute a Statelor Unite.

„Trebuie să ne asigurăm că securizăm materialele necesare pentru economia bazată pe energie curată într-un mod care să respecte standardele noastre de mediu, de muncă, de implicare tribală și să nu ne lase dependenți de lanțuri de aprovizionare străine nesigure și nesustenabile”, a spus una dintre surse.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Predecesorul lui Biden, Donald Trump, a invocat DPA în 2019 pentru a constitui un stoc de pământuri rare, minerale specializate folosite pentru a face magneți găsiți în arme și vehicule electrice.


Mai mulți directori din industrie au spus că decizia arată că Biden ia în serios deficitul de aprovizionare și că sunt dornici să afle detalii despre modul în care Biden va folosi DPA pentru a stimula producția internă de materii prime critice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: