duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 august, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat marţi că susţine iniţiativa unor primari pentru modificarea Legii ANI, privind incompatibilitatea funcției de edil cu cea de membru al adunării generale a unor companii de utilități publice.

”Nu s-a pus nicio secundă problema presiunii asupra ANI. Ce presiune să facem asupra ANI? Când PDL avea foarte mulţi primari, mulţi dintre ei în aceeaşi situaţie, că nu s-au apucat 1.000 de oameni să facă şmecherii – aici avem chiar de-a face cu o problemă de sistem şi de interpretare a legii – ANI nu a sesizat chestiunea asta. Desigur, sunt 1.000 de primari, dar ce plăcut este pentru ANI să pigulească aşa câte unul. Iohannis, s-a nimerit Iohannis. Moloţ, s-a nimerit Moloţ. Nicuşor Constantinescu, doar n-o să-i ia pe toţi 1.000. Luăm pe sărite, cum vrem, ne împiedică cineva? Independenţa justiţiei, sigur”, a declarat Crin Antonescu, într-o conferință de presă.

El a subliniat că PNL susține cererea primarilor de se face ”o clarificare de natură legislativă”.


În context, Antonescu a susținut că clarificarea trebuie făcută asupra Legii Agenției Naționale de Integritate.

Președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, a declarat marți, pentru cursdeguvernare.ro, că ACoR vrea modificarea articolului 87, litera f din legea 161/2003, privind transarența în administrație.

Prevederea stipulează că ”funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național”.

Aici ACoR vrea ca primarilor să li se dea voie să reprezinte localitatea lor în consiliul de administrație al societăților de utilități la nivel regional, nivel care nu a mai fost prevăzut de lege.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: