sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iulie, 2020

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”moderat optimist” în privința șanselor ca liderii europeni, reuniți în summit la Bruxelles, să ajungă la un acord asupra condițiilor de implementare a planului de relansare, se arată într-o declarație de presă transmisă duminică de Administrația Prezidențială.

”Sunt moderat optimist, avem încă o șansă și cred că astăzi este ziua decisivă, când ne vom da seama dacă putem acum, în această sesiune, să ajungem la un acord sau dacă trebuie să revenim peste câteva săptămâni pentru a relua aceste înțelegeri”, a afirmat Iohannis, într-o declarație de presă la Bruxelles.

După două zile și două nopție, cei 27 de șefi de stat și de guvern nu au reușit să ajungă ”la un acord pe viitorul exercițiu financiar și pe fondurile de relansare economică”, a precizat președintele, notând însă că ”vestea bună este că toată lumea își dorește să ajungem la un acord”.


Klaus Iohannis a afirmat și el că propunerea privind condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept ”a dus la multe discuții”, dar România nu se opune acestei idei și nu riscă să fie penalizată în acest cadru, deoarece ”tema statului de drept a fost rezolvată prin referendumul de anul trecut și prin schimbările politice care s-au făcut” la București.

Pentru România, a precizat șeful statului, temele prioritare sunt aceleași: fonduri consistente, bani pentru politicile de coeziune, pentru agricultură, funduri de relansare economică și flexibilizarea politicilor de finanțare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: