Președintele Iohannis cere lămuriri scrise de la MI și Jandarmerie, privind lipsa de reacție la informările SRI despre prezența ultrașilor la demonstrații - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Președintele Iohannis cere lămuriri scrise de la MI și Jandarmerie, privind lipsa de reacție la informările SRI despre prezența ultrașilor la demonstrații

2 februarie, 2017

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o conferință de presă în care și-a manifestat nemulțumirea în legătură cu modul în care Ministerul de Interne a gestionat desfășurarea mitingului de protest organizat miercuri în Piața Victoriei și felul în care jandarmii au acționat față de instigatori.

”Aseară au avut loc demonstrații masive în toată țara. Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări și de faptul că românii au înțeles foarte bine despre ce e vorba cu aceste ordonanțe de modificare a Codului Penal. Românii au arătat foarte clar ce vor: un stat de drept.

Aceste demonstrații au fost eminamente pașnice. Românii s-au adunat în număr farte mare și pașnic și-au spus păsul. Asta până după ora 10, când un grup sau grupuri de demonstranți violenți au intrat în Piața Victoriei și au deturnat demostrația. A fost evident pentru oricine că românii au demonstrat pașnic și au spus foarte clar ce doresc.


A fost la fel de evident că acești demonstranți violenți au venit cu scopul de a strica manifestația.

Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situația și felul în care jandarmii au acționat față de instigatori mă nemulțumeste profund. Toata lumea din structurile de forță a avut toate informațiile necesare.

La Ministerul de Interne s-a știut exact când, unde și ce grupuri se pregătesc să spargă demonstrația.

În loc să-i izoleze unde s-au adunat, i-au lăsat liberi să se amestece printre demonstranții pașnici, punând în pericol nu doar demonstrația, ci sănătatea și chiar viața românilor simpli care s-au dus să demonstreze pașnic.


Foarte grav mi s-a părut că doamna ministru de Interne a spus că nu a știut nimic. E cu atât mai grav, înseamnă că nu conduce ministerul și doar stă în minister. E inadmisibil.

Solicit doamnei ministru de Interne și Jandarmeriei lămuriri scrise:  De ce și cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestație pașnică, cu tot Ministerul de Interne de față?” a fost declarația șefului statului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat joi că nu a avut niciun fel de informații referitoare la grupările organizate care au atacat jandarmii la mitingul de miercuri seara.

În replică, SRI a dat publicității un comunicat în care anunță că a transmis operativ instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice informații.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comunicatul SRI conține și persoanele care au primit aceste informări: ”a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituțiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Ștefu Viorel și Bogdan Despescu — IGPR, precum și la nivelul Jandarmeriei și SPP.”

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr