miercuri

28 februarie, 2024

17 februarie, 2016

timofti iohannisPreședintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România a decis să acorde un ajutor umanitar Republicii Moldova până la îndeplinirea condițiilor pentru acordarea sprijinului financiar rambursabil.

În cadrul conferinţei de presă comune cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că Republica Moldova poate miza, în continuare, pe sprijinul României pe drumul intergrării europene, inclusiv, la nivel financiar şi sub formă de ajutor umanitar.

„Republica Moldova are un nou Guvern, un prim-ministru (…) care pare hotărât să pună în practică ceea ce a promis și așteptăm primii pași foarte concreți pe calea reformei, după care, fără îndoială, vom putea să purcedem la acordarea primei tranșe. Este vorba de condiții care țin, de exemplu, de bună guvernanță bancară, independența justiției, dar și de lucruri foarte concrete, de exemplu aprobarea unui roadmap cu FMI. Aceste lucruri au fost transmise de la prim-ministru la prim-ministru și cred că noul guvern are tot interesul pentru a începe rapid aceste reforme. Parlamentul moldovean cred că are același interes și atunci cu siguranță se va putea trece la treabă, însă nu știm dacă acest proces durează o săptămână sau două sau trei sau șase și atunci am decis să acordăm Moldovei un ajutor umanitar, nerambursabil, pentru a veni în sprijinul oamenilor de acolo”, a spus președintele Klaus Iohannis.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: