vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2016

vlad voiculescuKlaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu pe funcția de ministru al Sănătății. Ceremonia depunerii jurământului va avea loc la ora 14.00, la Cotroceni.

“Am oscilat între un om din sistem, un medic, și unul din afara sistemului care să cunoască sistemul dar să fie un om echidistant, un om care să vină cu idei de reformă și evoluție în sistemul sanitar. Îmi asum un risc și vin cu propunerea lui Vlad Voiculescu, un economist cu experiență în managementul bancar, financiar, care a avut ocazia să cunoască foarte bine sistemul medical din România”, a explicat premierul Dacian Cioloș nominalizarea lui Vlad Voiculescu.

”Vreau să mișcăm lucrurile până la transparența totală și să continuăm cu reformele în aceste luni cât au mai rămas”, a mai adăugat prim-ministrul.


Vlad Voiculescu a fost până acum șeful de cabinet (cu rang de secretar de stat) al ministrului de Finanțe, Anca Dragu și are o experiență de 10 ani în domeniul financiar..

A absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration, iar ultima poziție deținută de acesta înainte de a intra în aparatul guvernamental a fost de vicepreședinte în cadrul Diviziei de Finanțări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

Vlad Voiculescu apare în documentarul „Reţeaua“, realizat de Claudiu Mitcu şi difuzat de HBO, care prezintă problema aprovizionării cu medicamente specifice necesare bolnavilor de cancer. El a creat o reţea de voluntari, organizaţi pe internet şi prin cunoştinţe, care aduceau în România citostatice cumpărate de persoane fizice, cu reţete eliberate de medici români, de la farmacii din Ungaria şi Austria.

Acestea ajungeau ulterior la pacienții cărora sistemul medical românesc nu reușea să le ofere tratamentul necesar.


A fost implicat în mai multe proiecte sociale, iar în 2013 a devenit vicepreședinte și trezorier al European Center Coalition.

Postul de ministru al Sănătății a rămas vacant pe 9 mai, după ce Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat din cauza scandalului privind dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma.

„În această dimineaţă, am avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, au existat diferenţe de abordare, motiv pentru care am decis să îmi înaintez demisia”, declarat Patriciu Achimaş Cadariu, în urmă cu o săptămână. Premierul i-a reproșat modul în care a gestionat scandalul și a dispus verificarea produselor Hexi Pharma – nu a cerut analize privind concentrația, ci doar teste de sanitație care, în plus, au fost făcute de laboratoarele spitalelor care foloseau biocidele firmei respective.

În aceeași zi în care Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat, premierul Dacian Cioloș a preluat interimatul, în urma unei discuții cu președintele Klaus Iohannis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: