Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare Alexandru Nazare
duminică

17 octombrie, 2021

Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare. Florin Cîțu, interimar la Finanțe

8 iulie, 2021

Administrația Prezidențală anunță că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministru de Finanţe. Șeful statului a semnat și un decret prin care Florin Cîțu este desemnat ministru interimar al Finanțelor Publice.

Premierul a anunțat joi, după ședința de guvern, demiterea ministrului de Finanțe. Florin Cîțu a declarat că Alexandru Nazare a refuzat să își dea demisia. „A avut posibilitatea să își dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul.


„Decizia am luat-o după o analiză la șase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”, a spus premierul, întrebat fiind care sunt motivele revocării ministrului finanțelor.

”Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta greșelile”, a mai spus șeful guvernului. Acesta l-a ironizat pe fostul ministru, spunând că „poate organizează și acesta o conferință de presă după șase luni de zile”, făcând aluzie la lipsa lui Alexandru Nazare din comunicarea guvernamentală.

Florin Cîțu a mai spus că la ministerul Finanțelor va fi efectuat și un control de către Corpul de Control al premierului.

Premierul a mai precizat: ”În cursul zile de marţi, am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea de a îl remania pe dl ministru Nazare”.


Mass-media române anunță că decizia premierului nu are legătură cu performanța lui Nazare la Ministerul Finanțelor, ci mai degrabă cu campania electorală internă din PNL, între premier și ministru existând dispute pe marginea alocărilor bugetare pe care Florin Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.

Premierul a mai blocat recent și planul de reorganizare a Ministerului Finanțelor dar și proiectele de digitalizare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, Alexandru Nazare a fost propulsat în politică de Anca Boagiu, ocupând funcția de secretar de stat în MFP în perioada aprilie – noiembrie 2010.

În Guvernul Orban, Nazare a fost consilier al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr