vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 noiembrie, 2015

hollande versailles discurs atentatePreședintele Franței a anunțat luni seara, într-un discurs ținut la Versailles, în fața camerelor reunite ale Parlamentului, că starea de urgență se extinde pe o perioadă de trei luni, Constituția va fi modificată pentru a face față unor situații de criză, că se vor aloca fonduri suplimentare poliției și apărării, și a avertizat că dacă nu se întăresc granițele externe, atunci se va reveni la granițele naționale, ceea ce ar însemna dezmembrarea Uniunii Europene.

Ultima dată când un președinte al Franței a ținut un discurs la Versailles a fost în 2009, atunci când Nicolas Sarkozy a vorbit despre criza financiară internațională.

„Franţa este în stare de război. Atacurile comise vineri seară sunt acte de război. S-au soldat cu cel puţin 129 de morţi şi numeroşi răniţi. Reprezintă o agresiune împotriva ţării noastre, valorilor noastre, tinerilor, modului de viaţă. Sunt comise de o armată teroristă, Daesh (Stat Islamic – n. red.), care luptă împotriva noastră, a Franţei, pentru că suntem ţara drepturilor omului”, și-a început discursul Francois Hollande.

Măsuri:

 • Nu se vor mai face concedieri în sistemul de apărare și vor fi angajate 5.000 de persoane în poliție, în următorii doi ani.
 • Măsurile de securitate vor crește cheltuielile, dar securitatea este mult mai importantă decât regulile europene privind deficitul.
 • Starea de urgență rămâne în vigoare pentru trei luni
 • Constituția trebuie amendată pentru situațiile de criză (modificarea prevederilor privind starea de urgență și starea de necesitate).
 • Constituția trebuie modificată și pentru a permite retragerea cetățeniei franceze a persoanelor cu dublă cetățenie .condamnate pentru fapte care „aduc atingere valorilor Republicii” și pentru a introduce posibilitatea de a interzice intrarea în Franţa a persoanelor cu dublă cetăţenie care reprezintă un risc terorist
 • Persoanele care prezintă risc terorist trebuie expulzate mai repede.

Apel pentru control riguros la frontieră. Altfel, Uniunea se dezmembrează

 • Franța cere implementarea rapidă a controale sistematice și coordonate la granițele extrene și interne ale Uniunii.
 • Dacă Europa nu-și controlează frontiera, atunci se revine la granițele naționale. Aceasta ar însemna dezmembrarea Uniunii.

Despre Siria și Stat Islamic

 • Duminică seară au fost trimise zece bombardiere franceze să atace dur poziţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic. Se continuă bombardamentele
 • Portavionul Charles de Gaulle va ajunge în estul Mării Mediterane pentru a tripla capacităţile de atac.
 • Pe teren, în Siria, căutăm în continuare o soluţie politică în care preşedintele Bashar al-Assad să nu fie o problemă
 • Atacurile vor întări determinarea Franței de a distruge Daesh
 • Siria a devenit cea mai mare fabrică de teroriști
 • Este necesară o coaliție internațională unică și puternică
 • A anunțat că zilele următoare se va întâlni cu liderii SUA și Federației Ruse pentru a discuta o modalitate de lucra împreună pentru a distruge Stat Islamic


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: