vineri

20 mai, 2022

Președintele Erdogan îndeamnă Grecia să le deschidă migranților drumul spre celelalte state UE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 martie, 2020

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a îndemnat Grecia „să-şi deschidă porţile” în faţa migranţilor şi să-i lase să intre în celelalte ţări ale Uniunii Europene, informează AFP, citată de Agerpres.

„Hei, Grecia! Îţi lansez un apel… Deschide-ţi şi tu porţile şi eliberează-te de această povară!”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, la Istanbul. „Lasă-i (pe migranţi) să se ducă în alte ţări europene”, a adăugat el.

Mii de migranţi încearcă să treacă frontiera între Turcia şi Grecia după ce preşedintele turc a anunţat la 29 februarie că va înceta să respecte Acordul încheiat în martie 2016 cu UE, care prevedea ca migranţii să rămână în Turcia în schimbul unui ajutor financiar european în valoare de șase miliarde euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Turcia, care găzduiește aproape patru milioane de migranţi şi refugiaţi, în principal sirieni, dorește nu doar un nou ajutor financiar, ci și susţinerea UE pentru operaţiunile sale militare din nordul Siriei.

Ofensiva regimului sirian, susţinut de Moscova, în provincia Idlib (nord-vest), ultimul bastion al insurgenţilor în Siria, a provocat o catastrofă umanitară, cu aproape un milion de refugiaţi. Ankara se teme că aceştia s-ar putea îndrepta spre teritoriul său.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: