vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 ianuarie, 2020

Aproape 250.000 de migranţi se îndreaptă dinspre regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, spre Turcia, a declarat joi președintele Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters. „În prezent, între 200.000 şi 250.000 de refugiaţi se îndreaptă spre graniţele noastre. Încercăm să îi oprim prin unele măsuri, dar nu este uşor. Este greu, sunt şi ei oameni”, a afirmat Erdogan, într-o conferinţă la Ankara.

Ankara se teme de un nou val de refugiaţi din Idlib, unde aproape trei milioane de sirieni trăiesc într-o porţiune de teritoriu controlată de rebeli, după ce forţele guvernamentale siriene, susținute de Rusia, şi-au intensificat în ultima lună bombardamentele asupra ultimelor bastioane ale rebelilor în regiune.

Turcia cere ajutorul Moscovei, să înceteze bombardamentele


Anunțul vine după ce ONU a comunicat că peste 235.000 de persoane și-au părăsit deja casele în timpul ultimelor violențe, iar Crucea Roșie Internațională a avertizat că alți 400.000 de refugiați ar putea pleca spre Turcia în săptămânile ce urmează.

Alarmată de pericolul unui nou val de refugiați la frontiera sa, Turcia a trimis săptămâna trecută o delegație la Moscova, în încercarea de a face presiuni pentru o nouă înțelegere de încetare a focului, scrie Al Jazeera.

Conform datelor înregistrate de o rețea de jurnaliști și activiști locali, cel puțin 68 de civili, printre care 12 copii, au fost uciși între 15 și 21 decembrie. Alți 108 au fost răniți.

Potrivit acestor înregistrări, au fost confirmate 405 de atacuri aeriene:

  • 169 ale avioanelor rusești
  • 105 desfășurate de avioane de război guvernamentale
  • 131 lansate de elicoptere guvernamentale

Persoanele care ajung la granița dintre Siria și Turcia, închisă de autoritățile de la Ankara, se trezesc într-o zonă supraaglomerată, fără minime utilități asigurate.

Zeci de mii de refugiați se îndreptă zilnic spre frontiera cu Turcia și ajung să doarmă sub cerul liber, nemaiexistând loc în moschei și școli.

Turcia găzduieşte aproximativ 3,7 milioane de refugiaţi sirieni, cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: