luni

23 mai, 2022

Președintele Erdogan a semnat acordul de normalizare a relațiilor diplomatice Turcia – Israel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2016

erdoganPreședintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat acordul de normalizare a relațiilor diplomatice cu Israelul, după șase ani de criză între cele două țări, informează miercuri site-ul oficial al președinției turce potrvit DPA.

În virtutea acestui acord de reconciliere, Israelul va plăti 20 de milioane de dolari despăgubiri Turciei pentru raidul israelian împotriva unei flotile turce cu ajutoare destinate Fâșiei Gaza, petrecut în 2010.

Ankara, la rândul său, renunță la urmărirea în justiție a foștilor șefi ai armatei israeliene pentru implicarea lor în asaltul din 2010, în care au murit zece militari turci, potrivit AFP.


În 2014, un tribunal penal din Istanbul dispusese arestarea a patru foști responsabili militari israelieni, printre care ex-șeful de Stat Major, generalul Gabi Ashkenazi, toți aceștia judecați în contumacie în Turcia din 2012.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de externe turc, Mevlüt Cavusoglu, a anunțat că ratificarea acordului de normalizare de către parlamentul turc, care a avut loc la începutul acestei luni, va fi urmată imediat de un schimb de ambasadori.

Acordul va intra în vigoare la data la care va fi publicat în Monitorul oficial.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: