Președintele cheamă partidele parlamentare la consultări pe legile justiției - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Președintele cheamă partidele parlamentare la consultări pe legile justiției

22 octombrie, 2018

Administrația Prezidențială a anunțat luni că președintele Klaus Iohannis a invitat miercuri la Cotroceni, pentru consultări pe tema legislației din domeniul justiției, președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României.

Consultările au loc în contextul în care șeful statului a cerut demisia ministrului justiției, imediat după ce Comisia de la Veneția a prezentat raportul extrem de critic privind modificările din justiție.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 22 octombrie a.c., o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției”, transmite Administrația Prezidențială.


Programul consultărilor de miercuri, comunicat de Administrația Prezidențială:

  • Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD)
  • Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
  • Ora 16:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL)
  • Ora 16:30 – Uniunea Salvați România (USR)
  • Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • Ora 17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)
  • Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale

Fiecare delegaţie, anunță Administrația Prezidențială, poate fi formată din maximum 5 persoane.

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri demisia ministrului de Justiție, Tudorel Toader, după raportul critic al Comisiei de la Veneția.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Șeful statului susține că avizul Comisiei de la Veneția confirmă problemele semnalate în ultimul an în privința modificărilor legislației penale și reprezintă un semnal fără echivoc care ar trebui luat în considerare de actuala putere pentru a nu împinge România pe o direcție incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.


”Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Președintele României menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”, se arata într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr