luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2014

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl felicită vineri pe preşedintele ales, Klaus Iohannis, pentru victoria în alegerile prezidenţiale. Oficialul european îşi exprimă speranţa că îl va întâlni curând pe noul preşedinte al României.

„Aştept cu nerăbadare să lucrez cu dvs. Şi cu guvenul României pentru implementarea agendei strategice comune, cu accent pe crearea de locuri de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate. Este esenţial pentru prosperitatea românilor, dar şi a europenilor”, se arată în scrisoarea preşedintelui CE.

Klaus iohannis a fost primit, tot vineri, felicitările din partea preşedintelui SUA. Printre primii lideri europeni care i-au transmis mesaje preşedintelui ales a fost cancelarul Angel Merkel.


Moscova, la rândul său, a arătat joi că speră că se aşteaptă la o „schimbare majoră” în relaţia bilaterală şi că „se va depăși pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autoritățile române, criticând poziția Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar și al altor probleme internaționale”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: