luni

17 ianuarie, 2022

Traian Băsescu: Riscăm să intrăm și în exercițiul bugetar 2014-2020 al UE nepregătiți și să pierdem fonduri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iulie, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, luni, că România riscă să intre în exercițiul financiar multianual 2014-2020 nepregătită și să piardă fonduri europene, motiv pentru care șeful statului s-a oferit să ajute Guvernul pentru redactarea Acordului de parteneriat cu Comisia Europeană, în vederea absorbției fondurilor UE în următorul ciclu bugetar al UE.

”Motivul semnalului pe care îl trag public este că riscăm să intrăm în exerciţiul bugetar 2014-2020 la fel de nepregătiţi cum am intrat la 1 ianuarie 2007 şi riscăm acelaşi proces de întârziere şi de pierdere de fonduri europene. (…) Dacă au nevoie de ajutor, sunt gata să-i ajut, pentru că ştiu ce ar trebui făcut. Dar numai dacă au nevoie de ajutor”, a afirmat Traian Băsescu, într-un briefing de presă.

În context, șeful statului a invocat o analiză a Comisiei Europene și i-a acuzat pe oficialii guvernamentali care au redactat primul proiect de Acord de parteneriat că ”habar nu au care sunt relaţiile dintre România şi Uniunea Europeană”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Oamenii de la guvern care au elaborat acest acord de parteneriat habar nu au care sunt relaţiile dintre România şi Uniunea Europeană, din punctul de vedere al obiectivelor pe termen lung, obiective pentru care în principal s-au alocat banii, cele 40 de miliarde care sunt alocate României pentru perioada 2014-2020”, a susținut șeful statului.

Traian Băsescu a confirmat astfel informațiile publicate anterior de cursdeguvernare.ro, dintr-o analiză a Comisiei Europene pe draftul de Acord trimis de România la Bruxelles, potrivit cărora Executivul European a atenționat Guvernul de la București că nu a învățat nicio lecție din perioada de programare 2007-2013, în care România înregistrează cea mai slabă absorbție de fonduri UE din Uniune.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr