sâmbătă

20 aprilie, 2024

20 septembrie, 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni se vor finaliza în februarie 2014, cu două luni după termenul anunțat inițial de premierul Victor Ponta.

Băsescu a vizitat șantierul din localitatea ieşeană Rediu, unde nu a găsit niciun muncitor.

Potrivit Mediafax, șeful de şantier, Teofil Ciobanu, i-a prezentat preşedintelui proiectul, spunându-i că lucrările se pot încheia în februarie 2014, dacă timpul va permite, şi nu în decembrie.


„Omul ăsta e onest, spune că nu e gata în decembrie, ci în februarie, dacă timpul permite. (…) Trebuie să fim responsabili. Aici nu avem voie să minţim, e în joc prestigiul nostru. Am adus un comisar european şi doi prim-miştri, puşi lângă nişte ţevi aduse din România, că ţevile pentru proiect încă nu au sosit”, a afirmat Băsescu la finalul vizitei.

Șeful statului a acuzat că Guvernul a organizat un ”spectacorl public” la ceremonia de începere a lucrărilor la gazoduct.

”Îmi pară rău că Ponta şi Leancă (Iurie Leancă – premierul moldovean – n.r.) au fost la un spectacol public, dar eu promit că acest gazoduct îl vom face”, a mai spus Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta declara, în 31 august că finalizarea gazoductului Iaşi – Ungheni va avea loc în luna decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare.


„Astea sunt prostiile tipice, nu a dispărut nimic. Este licitaţie adjudecată de către una dintre cele mai bune firme, o firmă austriacă, au termen sfârşitul lui decembrie, până atunci. Eu înţeleg atacurile politice şi poveştile, eu vă spun că la sfârşitul lui decembrie veniţi cu mine să inaugurăm gazoductul”, afirma Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, în 27 august, în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de premierul moldovean, Iurie Leancă, şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Prin gazoduct se urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: