marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2016

iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte informarea factorilor de decizie în problema dezinfectanţilor, dar anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat bună-ştiinţă.

Şeful statului a adăugat se bazează pe experienţa sa atunci când spune că serviciul şi-a făcut datoria, în timp ce anumite autorităţi sau demnitari nu.

„Nu am avut nici un moment impresia că SRI face parte sau încearcă să acopere anumite nereguli. Însă SRI produce ceea ce se numeşte informări. Informările sunt destinate persoanelor care au atribuţii, care au putere de decizie în sistemele despre care se vorbeşte în informarea respectivă. Şi atunci, este evident că anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat cu bună-ştiinţă.”, a spus Klaus Iohannis.


Şeful statului a mai precizat că în cazul în care anumite persoane au încălcat legea, aşteaptă ca procurorii să îi găsească şi să îi „predea justiţiei”.

„Eu cred că SRI şi-a făcut datoria – când a avut semnale că ceva nu funcţionează bine, a sesizat, dar unele autorităţi cred că nu şi-au făcut treaba foarte bine. Dacă au fost persoane care, cu bună ştiinţă, au încălcat legea, atunci, evident, mă aştept de la procurori să îi găsească şi să îi predea Justiţiei”, a spus președintele Iohannis.

Şeful statului a mai spus că informările sunt destinate doar unei categorii de demnitari, fiind cu titlu de secret şi strict secret, dar a afirmat că va cere SRI să verifice dacă poate declasifica anumite informări.

Întrebat de ce procurorii nu au reacţionat la informările SRI, Klaus Iohannis a afirmat: „Avem procurori noi, avem procuror general nou, procuror şef la DNA reînvestit pentru rezultate bune, avem procuror şef destul de nou la DIICOT, aştept să-şi facă treaba. Inspecţia Judiciară să verifice, să facă ordine”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele a mai spus că ceea ce îşi doreşte este „să reparăm sistemul” și că, personal, a fost informat despre aceste probleme ale sistemului medical după tragedia de la Colectiv.

SRI a anunțat public că a informat despre calitatea dezinfectanților. Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat informația că dezinfectanții diluați ai Hexi Pharma au fost folosiți inclusiv în rețeaua medicală a SRI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: