miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2022

Validimir Putin „încalcă linia roșie ” și NATO ar trebui să intervină pe măsură. „Occidentul a fost destul de naiv în fața Rusiei. Noi, statele baltice și România am avertizat asupra tipului de comportament pe care Rusia îl practică deja de foarte mulți ani”, a declarat președintele Estoniei, Alar Karis (foto), într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24.

„Putin încalcă linia roşie şi probabil că NATO va face un pas. Este foarte greu de prezis şi cred că greşeala pe care a făcut-o Putin a fost să pornească acest tip de război. Asta a fost o greșeală și acum sunt atât de mulți civili și, de asemenea, copii care vor suferi sau au murit deja”, a spus Alar Karis.

„Sunt vremuri groaznice”, a adăugat președintele estonian.


Aldas Haris a mai spus că Ucraina are neveoie de mai mult decât de rachete Javelin și muniție, ca împreună cu restul Europei să facă față amenințărilor rusești, „cum este și cea cu o bomba nucleară. Bineînțeles, este o ameninţare şi în egală măsură doar retorică, în mod sigur, dar trebuie să fim conştienţi şi de aceste lucruri”.

Nu se știe cât va dura războiul

„Este greu de spus cât timp va dura acest război. Dar, desigur, avem informații și obținem, de asemenea, informații de la alte state și așa mai departe. La fel este probabil în cazul României”, a mai spus președintele estonian, care a vizitat, joi, România.

Lumea nu s-a așteptat la acest război, poate doar serviciile de informații americane.

În acest caz, „serviciile americane de intelligence au avut dreptate, pentru că noi nu ne așteptam să se întâmple asta, aici mă includ și pe mine. Am fost la Kiev cu două zile înainte de începerea războiului și am vorbit cu Zelenski, cu președintele Zelenski. Nici el nu se aştepta la acest tip de război, că vor începe să bombardeze Kievul şi alte oraşe”, a mărturisit președintele Estoniei.


Volodimir Zelenski se aștepta la „mișcări militare în Lugansk și apoi în Donbas, dar nu la scara de acum. Deci da, este greu de spus ce va urma acum. Dar, din nou, ar trebui să facem totul pentru a opri acest război”, a mai spus Alar Karis.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: