marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că, în calitate de deputat, va vota în Parlament împotriva proiectului de lege privind începerea exploatării aurifere de la Roșia Montană, inițiat de Guvernul său, săptămâna trecută.

Într-o emisiune la Antena 3, Victor Ponta a fost întrebat în legătură cu faptul că soția sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, se opunea exploatării cu cianură.

”Eu voi vota împotrivă (…). Votul meu de deputat va fi împotrivă”, a afirmat liderul PSD.


Marți, Guvernul Ponta a aprobat un proiect de lege privind începerea exploatării miniere de la Roșia Montană, împreună cu compania canadiană Gabriel Resources.

Proiectul de lege trimis Parlamentului prevede creșterea redevenței încasate de stat de la 4% la 6% și majorarea participației statului în compania de proiect de la 19,3% la 25%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectele inițiate de guvern sunt aprobate în ședința de Cabinet prin votul membrilor acestuia, dar, dacă nu se atinge consensul, premierul decide direct, indiferent de votul miniștrilor săi.

De asemenea, Guvernul Ponta a introdus proiectul minier de la Roșia Montană în Planul său pentru investiții, prin care vrea să atragă 10 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2013.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: