vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă o susține în continuare,  necondiționat, pe Rovana Plumb, pe care a propus-o pentru un post de comisar european din partea României.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară – nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Viroica Dăncilă argumenteaza cu faptul că o cunoaşte de mulţi ani pe Rovana Plumb şi  afirmă  că aceasta şi-ar exercita mandatul „în bune condiţii”.


„O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea, sper ca răspunsul Comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Procedura de numire a comisarului propus Rovana Plumb este suspendată, potrivit președintelui Parlamentului European (PE), după ce  propunerea României de comisar european (Rovana Plumb), a fost respinsă „cu o largă majoritate” de Comisia juridică a Parlamentului European (JURI).

JURI a decis, joi, să informeze Comisia Europeană că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

(Citește și: Document: Exlicațiile oficiale ale Comisia JURI pentru decizia în cazul Rovana Plumb)

Rezervele față de Rovana Plumb, afirmă președintele Comisiei, Lucy Nethsingha (foto), sunt generate de faptul că ”nu este clar cum acest împrumut remarcabil va fi rambursat, într-un mod deschis și transparent”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: