sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2014

România a încheiat anul 2013 cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB şi o creştere economică de 2,7%, mai mare decât cea prognozată, a anunţat prim-ministrul Victor Ponta, luni seara, la românia TV.

„Am încheiat acest an, acum lucrurile sunt foarte clare, cu un deficit de 2,5% din PIB, ceea ce la nivel european suntem destul de puţine ţări sub 3%. Avem de asemenea creşterea economică mai mare decât cea prognozată. Asta înseamnă că, dacă porneşti de la început, cum am pornit noi, că avem 1,6, şi în final ai 2,7, înseamnă că şi deficitul e din ceva mai mare, produsul intern brut e mai mare”, a declarat Victor Ponta.

La negocierile din luna noiembrie, Guvernul şi delegaţia FMI – CE – BM au convenit un deficit în creştere în anul 2013, de la 2,3% la 2,5% din PIB, diferenţă provenită din suplumentarea cheltuielilor pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Creşterea economică a fost prognozată la 2,2%, după ce iniţial ţinta a fost fixată precaut la 1,6%.

Deficitul bugetar a crescut în luna noiembrie cu 2,2 miliarde de lei, până la 9,8 miliarde de lei (1,56% din PIB), nivel cu aproape un punct procentual sub ţinta de 2,5% stabilită cu FMI.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: