sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, în timpul unei vizite la combinatul siderurgic ArcelorMittal, că există posibilitatea ca preţul la energie electrică şi gaze naturale să scadă, în cazul consumatorilor noncasnici, pentru a ajuta marea industrie şi a evita delocarea unor afaceri.

Acest lucru trebuie făcut însă în acord cu forurile europene, iar în ultimii ani, măsurile luate la nivel european au fost extrem de anticompetitive, a explicat premierul.

Măsura face parte dintr-o serie de măsuri legislative menite să ajute marea industrie: „Preţul energiei a scăzut deja, dar trebuie şi poate să scadă în continuare, în special prin aplicarea schemei de la 1 iulie referitoare la reducerea cu până la 85 la sută a certificatelor verzi, reducerea taxei de cogenerare, sunt alte mijloace prin care putem să reducem în continuare preţul energiei electrice. În privinţa preţului la gaz avem o strategie comună prin care relaţia între cei doi mari producători, Petrom şi Romgaz, sigur şi importurile, să păstreze preţurile la gaze în aşa fel încât marii producători să rămână într-o marjă de competitivitate”, a spus premierul, citat de MEDIAFAX.


Victor Ponta s-a referit şi la pericolul ca unele afaceri să fie relocate, în contextul în care conducerea societăţii vizitate sâmbătă de către premier (societate aflată pe pierderi, de la izbucnirea crizei), a avertizat de mai multe ori că există acest pericol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Nu au spus că închid, dar au spus un lucru care este valabil pentru orice business; cât timp sunt competitivi şi au o perspectivă pe termen mediu şi lung vor rămâne. Altfel, nu pot să piardă tot timpul, nu poţi să ceri niciunui investitor privat să piardă bani în România. Cei de la ArcelorMittal, în condiţiile în care România asigură condiţii de competitivitate fac investiţii şi sunt hotărâţi să rămână. Mai ţine şi de capacitatea Europei de a nu distruge marea industrie, pentru că măsurile luate în ultimii ani la nivel european au fost extrem de anticompetitive, motiv pentru care a şi existat o reducere semnificativă în Europa a marii producţii industriale, o delocalizare în afara Europei” , a declarat Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.

Premierul se află la Galaţi într-o vizită de lucru, el având pe agendă, pe lângă vizita pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, şi participarea la prezentarea unui proiect legat de dezvoltarea porturilor, dar şi participarea la acţiuni electorale. El este însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi de ministrul comunicaţiilor, Dan Nica.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: