sâmbătă

3 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2013

Premierul Victor Ponta s-a arătat de acord cu posibilitatea invocată de președintele Băsescu, de organizare a unui referendum privind proiectul minier de la Roșia Montană, însă prim-ministrul a susținut că populația ar putea fi consultată doar după o decizie a Parlamentului asupra proiectului de lege privind demararea exploatării.

”Este dreptul preşedintelui să facă un referendum şi cred că e o idee bună, dar un referendum se face după o informare. De altfel, noi am mai vorbit despre aşa ceva, despre consultare înainte de referendum în cadrul Parlamentului cu toţi cei care au opinii pro, contra, cu parlamentari care gândesc într-un fel sau altul. Este locul ideal de dezbatere şi informare”, a spus Victor Ponta, la sediul USL.

Referitor al decizia Guvernului, de marțea trecută, de a promova la Parlament un proeict de lege privind demararea exploatării miniere, șeful Executivului a susținut că, dacă acesta nu lua această hotărâre, România risca să plătească despăgubiri de până la 2 miliarde de dolari investitorilor străini.


”Conform legilor actuale, practic, ministerele trebuia să emită, începând cu Ministerul Mediului, autorizaţiile pentru proiect. Dacă nu emiteam aceste autorizaţii, lucru care oricum nu s-a făcut, companiile implicate, absolut de aşteptat, ne dau în judecată şi cer despăgubiri statului român, suma previzionată de avocaţii respectivelor firme pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale de către guvern fiind spre două miliarde de dolari. Din acest motiv, am făcut toată partea tehnică de negociere”, a spus preșdintele PSD.

”Nu am luat niciun fel de decizie de aprobare a proiectului, pentru că o asemenea decizie nu poate fi luată, decât în urma unor dezbateri reale de singurul for legitim şi Constituţional – Parlamentul României”, a adăugat Victor Ponta.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: