luni

29 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că întreaga sumă obţinută din vânzarea acțiunilor companiei Electrica va fi investită în infrastructura energetică ce conectează România de Republica Moldova.

„Am decis ca toate resursele financiare pe care le vom obține din IPO nu le vom folosi direct pentru buget (…), ci vom lăsa toți banii companiei pentru a-i investi în infrastructura care conectează România cu Moldova. (…) Am decis ca o decizie politică să lăsăm banii companiei pentru a fi investiți pentru îmbunătățirea infrastructurii energetice care leagă România de Moldova, de Ucraina”, a declarat luni Victor Ponta, citat de AGERPRES.

Premierul a arătat că acesta este un gen de decizie politică pe care nu numai România ar trebui să-l ia.


„Poate chiar Uniunea Europeană va înțelege că acesta este momentul pentru a investi în infrastructura energetică”, a adăugat premierul, la la sesiunea Security in the Black Sea Region, organizată la Palatul Parlamentului.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra. Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei către investitori privaţi. În prezent, Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei. Compania are un capital social de 2,06 miliarde lei.

Electrica SA a lansat vineri, la Bursa din Londra, intenţia de a se lista.

Ministrul delegat al Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat vineri, referitor la listările convenite cu FMI, că Hidroelectrica nu va putea ieşi pe bursă anul acesta (din cauza reintrării în insolvenţă), despre pachetul de la Complexul Energetic Oltenia a spus “nu cred că este posibilă listarea”, iar “Electrica ar putea fi cea mai mare listare pe piaţa de capital românească”.


“Este o companie cu performanţă şi perspective financiare foarte bune, are o marjă de profit comparabilă cu a celorlalţi distribuitori. Este un business sigur, garantat, poate fi o investiţie foarte bună care se face într-un anume context regional. Sper că va fi un success”, a explicat ministrul delegat pentru Energie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: