duminică

16 ianuarie, 2022

Premierul Ponta, după ce a aprobat proiectul Roșia Montană: ”Nici eu nu sunt convins de el. Votați după conștiință”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2013

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, că va solicita ca grupurile parlamentare social-democrate să nu ia o decizie asupra proiectului de lege inițiat de propriul guvern pentru proiectul minier de la Roșia Montană, astfel încât fiecare parlamentar să voteze individual.

Aflat la o reuniune a PSD la Mamaia, Ponta a catalogat proiectul aurifer de la Roșia Montană ca fiind ”controversat”, precizând că nici el nu este convins de proiect.

”E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente, fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi. Mă refer la Roşia Montană, este un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el. Mă gândeam însă că tocmai un proiect atât de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de către cei care îi reprezintă pe toţi cetăţenii României, şi aceia sunteţi numai dumneavoastră”, le-a spus Ponta parlamentarilor PSD.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul a aprobat, marți, în ședință, un proiect de lege privind stimularea și facilitarea exploatării auro-argintifere de la Roșia Montană, prin care redevența crește de la 4% la 6%, iar participația statului în proiect de la 20% la 25%.

Proiectul a fost trimis la Parlament pentru dezbatere și adoptare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr