luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 august, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Guvernul va publica miercuri în Monitorul Oficial hotărârea privind privatizarea CFR Marfă, prim-ministrul susținând că, în ședința CSAT de acum două săptămâni, președintele Băsescu a precizat că nu are informații care să conducă la blocarea tranzacției.

Premierul a menționat că viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care a fost în locul său la Consiliul Suprem de Apărare a Țării, i-a relatat că în ședința CSAT Traian Băsescu nu a avut nimic concret de obiectat față de privatizare.

”Oprea şi ceilalţi miniştri au spus: <<Spuneţi, domn’e, aveţi dumneavoastră sau serviciile de informaţii că e ceva ilegal la privatizare?>> <<Nu avem>>. Atunci, foarte bine, mergem mai departe, publicăm hotărârea de guvern, se va privatiza CFR Marfă. Dacă investitorul nu are bani, se va lua garanţia”, a declarat șeful Guvernului, la postul România TV.


Ponta, care asigură și interimatul la Transporturi, a precizat că vrea ca un viitor ministru titular al portofoliului să gestioneze privatizarea CFR marfă până la îndeplinirea tuturor condițiilor la care s-a angajat compania Grup Feroviar Român, câștigătorul licitației.

”Eu vreau să fie un ministru al Transporturilor care să se ocupe de acest contract. Nu mi-am închipuit că domnul preşedinte Băsescu, într-o probelmă atât de importantă vine şi spune că sunt probelme grave cu privatizarea şi de fapt să spună apoi la CSAT că nu ştie nimic şi că nu are nicio informaţie de natură legală pentru care nu ar trebui să se realizeze. Eu răspunderea mi-am asumat-o, pentru că sunt prim ministru.

Acum, noul ministru al Transporturilor trebuie să vadă ce se întâmplă cu investiţiile, cu personalul, de care nu pot să stau eu să mă ocup”, a mai arătat Victor Ponta.

”Am avut telefonul închis”

Premierul s-a întors luni din concediu, pe care a precizat că și l-a petrecut la Miami, în SUA, unde a avut telefonul închis și nu a accesat presa.


„Am fost în concediu în America, lucru pe care l-am anunţat din urmă cu două luni. Am plecat cu familia, cu cei doi copii şi cu Daciana, care sunt foarte importanţi pentru mine, într-un loc în care am avut telefonul închis, nu am citit presa, m-am întors mai odihnit. A fost şi bona cu noi, dar să aud că preşedintele României se ocupă de bona mea, înseamnă că ori bona, ori preşedintele are o problemă. Această vacanţă m-a făcut foarte fericit, pentru că eu cu Daciana şi copiii stau de Crăciun şi de Paşte. Doi, nu am fost pe bani publici în vacanţă, în timp ce preşedintele stă la Neptun pe banii dumneavoastră. Despre doamna Udrea, îi doresc să aibă un soţ, copii şi atunci poate va înţelege”, a spus premierul Victor Ponta, la România TV.

Șeful Guvernului a aflat, însă, că președintele Băsescu a convocat CSAT chiar la o oră după ce premierul se urcase în avion pentru a merge în SUA.

”A convocat şedinţa să arate că eu sunt în vacanţă. Am aflat când am aterizat şi am murit de râs. Am spus: <<A dat în mintea copiilor>>”, a povestit Victor Ponta.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: