luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2013

Gabriel Oprea si Victor Ponta

Guvernul nu dispune în prezent de resurse pentru majorarea pensiilor militarilor care fuseseră reduse prin recalculare de către fostul cabinet Boc, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

El a discutat, luni, cu membri ai cabinetului său, printre care și vicepremierul pentru probleme de securitate națioanlă, Gabriel Oprea, care a fost unul dintre principalii autori ai recalculării care a condus la scăderea pensiilor unor militari, în calitate de ministru al Apărării în guvenarea Boc (PDL-UNPR-UDMR).

„Am avut o nouă discuţie cu vicepremierul Oprea şi cu miniştrii Duşa şi Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunară este cam de 8 milioane de lei. Nu avem în acest moment din alte resurse. Eventual poate fi găsită din ajustări în cadrul bugetelor de pensii ale fiecărui minister în parte”, a spus Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Social-democratul Victor Ponta propusese în cadrul USL instituirea unei suprataxări de 10% asupra salariilor și pensiilor din sectorul public de peste 1.000 de euro pe lună, însă liberalii s-au opus.

Ponta susținea că banii obținuți astfel ar fi putut fi folosiți pentru majorarea pensiilor militare care fuseseră reduse.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: