duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2013

Guvernul României a încheiat luni negocierile pentru un nou acord de asistență financiară cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială, fiind prevăzute și aspecte legate de companiile de stat, inclusiv CFR Marfă, a declarat premierul Victor Ponta.

Pachetul de asistență ar urma să fie de 5 miliarde de euro, tot pe doi ani, ca și precedentul, au declarat, pentru cursdeguvernare.ro, surse guvernamentale.

”Am încheiat practic și negocierile pentru un nou acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, urmează ca în cursul zilei de mâine ultimele proceduri de informare către Comisia Europeană, FMI și BM să aibă loc , iar miercuri atât șefa delegației FMI, cât și reprezentanții CE și noi vom prezenta toate datele”, a spus șeful Guvernului, după o sesiune de discuții cu delegațiile FMI, BM și CE.


El a precizat că în cadrul noului acord stand-by apare și o prevedere referitoare la angajamentele României privind finalizarea privatizării CFR Marfă și listarea pe bursă a unor pachete minoritare la companii energetice de stat.

”Există, sigur că da, (prevederi legate) de toate listările pe care Guvernul României dorește să le efectueze, Hidroelecrtrica, Nuclearelectrica, Romgaz. Legat de CFR Marfă, este o prevedere foarte bună pentru România și foarte proastă pentru unii. Pentru cei care se bucură la lucruri mici”, a precizat Ponta, răspunzând unei întrebări.

Șeful Guvernului a precizat că așteaptă în continuare ca președintele Traian Băsescu să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru un aviz în cazul privatizării CFR Marfă.

România a finalizat cu succes două programe de asistență financiară cu Troika.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: