vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2022

Premierii Poloniei, Republicii Cehe și Slovaciei călătoresc marți în capitala Ucrainei, anunță Associated Press, într-o misiune a Uniunii Europene pentru a-și arăta sprijinul pentru țară pe măsură ce forțele Rusiei se apropie de Kiev.

Cei trei premieri se vor întâlni cu președintele Zelenski și cu premierul Shmyhal.

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a declarat într-un tweet: „Scopul vizitei este de a exprima sprijinul fără echivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina și libertatea și independența acesteia”.


Lui i se vor alătura premierul slovac Janez Janša, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și Jaroslaw Kaczynski, care este viceprim-ministrul polonez pentru securitate și liderul partidului conservator de guvernământ.

Ofensiva Rusiei în Ucraina s-a apropiat marți de centrul Kievului, cu o serie de lovituri care au lovit un cartier rezidențial din capitală. Ucraina și Rusia se pregătesc să reia a patra rundă de negocieri de pace, întreruptă luni pentru 12 ore pentru o ”pauză tehnică”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ofensiva Rusiei în Ucraina s-a apropiat marți de centrul Kiev. Marți dimineața, explozii mari s-au auzit în Kiev, autoritățile ucrainene afirmând că artileria rusă a deschis foc asupra capitalei. Mai multe blocuri din capitală au fost lovite de obuzele rusești.

Armata rusă este acum la 15 km de Kiev.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: