sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2023

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, merge săptămâna viitoare la Washington cu intenţia de a construi relaţii „strânse şi sincere” cu preşedintele Joe Biden, a anunțat sâmbătă guvernul de la Londra. Este a patra vizită pe care Rishi Sunak o face în ultimele 4 luni în Statele Unite.

”Niciun prim-ministru britanic nu a avut un contact atât de susţinut cu preşedintele Statelor Unite în ultimii ani”, a spus Downing Street într-un comunicat de presă citat de Reuters.

„Statele Unite sunt cel mai apropiat aliat al nostru. Suntem unul pentru celălalt partenerul de primă opţiune în toate domeniile, de la menţinerea în siguranţă a cetăţenilor noştri până la dezvoltarea economiilor noastre. De aceea este atât de important ca un prim-ministru britanic să construiască o relaţie strânsă şi sinceră cu preşedintele SUA”, este citat Rishi Sunak în comunicat.

”O oportunitate de a consolida relaţiile comerciale”


Premierul Rishi Sunak se va adresa, de asemenea, liderilor de afaceri americani, joi, la Business Roundtable, o reuniune anuală a directorilor executivi din companiile de top americane.

„Această vizită va fi o oportunitate de a consolida relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi SUA, precum şi de a continua leadershipul Marii Britanii şi al SUA în probleme globale, cum ar fi sprijinul pentru Ucraina”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Downing Street.

De asemenea, premierul britanic va participa la mai multe evenimente „pentru a sărbători forţa relaţiei dintre Regatul Unit şi SUA”. În acest context, el va participa la un meci de baseball al Washington Nationals pe tema prieteniei dintre cele două ţări.

Numit premier în octombrie anul trecut, Rishi Sunak s-a deplasat în California în martie pentru un summit al alianţei AUKUS cu SUA, Regatul Unit şi Australia, care a marcat lansarea unui program ambiţios de submarine cu propulsie nucleară, proiect care a înfuriat Franţa.


Preşedintele american Joe Biden s-a deplasat la Belfast la mijlocul lunii aprilie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de pace în provincia britanică.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: