luni

15 aprilie, 2024

5 aprilie, 2022

Premierul Nicolae Ciucă a cerut autorităţilor competente să investigheze orice formă de intimidare a jurnaliştilor și să tragă la răspundere pe cei vinovați. Jurnalista Emilia Şercan (foto dreapta) susţinuse anterior că o astfel de acțiune (kompromat) ar fi fost declanșată împotriva ei, după ce a dezvăluit că teza de doctorat a premierului este plagiată.

„Guvernul României susţine total libertatea presei. România este o ţară democratică, în care dreptul la informare şi libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor sa fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat, luni, premierului Nicolae Ciucă să nu mai blocheze investigarea acuzaţiilor la adresa sa privind plagierea tezei de doctorat.


„Am decis să denunţ public acţiunile de discreditare şi intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată. Am decis acest lucru pentru că jucătorul-cheie în această operaţiune este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliţiei Române pentru a identifica autorul unei infracţiuni de violare a vieţii private a fost scursă din dosar în aceeaşi zi, iar ulterior a devenit baza unei ample operaţiuni de kompromat”,  a scris Emilia Șercan pe Facebook.

(Citiți și: Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de kompromat din partea unor instituții de stat”)

„Am acordat timp organelor de cercetare penală – Parchet şi Poliţie – să ancheteze scurgerea de informaţii pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022. Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informaţii, iar timp de 19 zile Parchetul şi Poliţia au refuzat să îmi comunice numărul de înregistrare a dosarului penal!”, a mai scris Emilia Şercan.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: