luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2016

manuel-vallsPremierul Franței Manuel Valls (foto)s-a declarat vineri ”deschis” la ideea impunerii unei interdicții temporare a finanțărilor venite din străinătate cu scopul construirii de moschei în țara sa.

Franța are nevoie de ”reinventarea relațiilor cu Islamul”, iar Imamii ar trebui să fie pregătiți în Franța să conducă lăcașurile de cult, ”nu prin alte părți”, a mai afirmat premierul Valls, în cadrul unui interviu acordat Le Monde.

Manuel Valls a mai catalogat drept ”eșec” al Poliției franceze faptul că unul dintre cei doi implicați în actul terorist de marți, care a culminat cu uciderea unui preot, se afla în arest la domiciliu, sub supraveghere electronică, în așteptarea judecății într-un proces și totuși a fost capabil să participe la respectivul atac. Premierul consideră că nacest incident demonstrează că judecătorii trebuie să ”analizeze și să decidă de la caz la caz” măsurile care le dictează.


Premierul Valls a mai declarat publicației franceze că lupta împotriva terorismului nu este doar responsabilitatea guvernului, ci a întregii societăți, care trebuie să se implice.

Declarațiile premierului Manuel Valls sunt făcute după creșterea alarmantă a atacurilor teroriste care lovesc Franța, dar și întreaga Europă, multe fiind legate de Statul Islamic.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: